آیا جگر مرغ برای بدن مفید است؟
جگر مرغ یکی از بحث برانگیزترین غذاها در چند دهه اخیر بوده است. برخی از کلسترول بالای خود شکایت کرده اند در حالی که برخی دیگر از مجموعه مواد مغذی چشمگیر خود ستایش کرده اند.
چگونه تصمیم می گیرید که جگر مرغ برای سلامتی شما مفید است؟ در زمانهای اخیر، ثابت شده است که این گوشت از مرغ سرشار از مواد مغذی سالم است و عمدتاً ارزان است. در واقع جگر مرغ نسبت به سینه مرغ معروف تغذیه بیشتری دارد! برای اینکه بدانید چرا باید جگر مرغ بخورید و سالم ترین روش تهیه آن چیست، بیشتر بخوانید.
نگرانی در مورد جگر مرغ
در دهههای گذشته، نگرانیهایی وجود داشت که جگر مرغ مملو از کلسترول غذایی است، بنابراین برای سلامت قلب مضر است. با این حال، مطالعات اخیر نشان داده است که ترکیب چربی های اشباع شده و ترانس مقصر افزایش سطح کلسترول بد در بدن است و نه کلسترول موجود در غذا.
نگرانی بزرگ دیگر در مورد جگر مرغ این است که اگر به اندازه کافی پخته نشود، می تواند باعث عفونت شود زیرا باکتری به نام کامپیلوباکتر می تواند از طریق گوشت وارد بدن ما شود.
فواید جگر مرغ برای سلامتی
اول از همه، جگر مرغ گوشت قرمز نیست. آنها فقط گوشت های اندام هستند که از جوجه ها می آیند. کبد در واقع مملو از مواد مغذی زیادی مانند فولات، آهن و بیوتین است که عملکردهای زیادی را در حفظ سلامت بدن انجام می دهند.
فولات از مشکلات باروری جلوگیری می کند و همچنین می تواند نوزاد را از نقایص مادرزادی در صورت مصرف توسط زنان باردار محافظت کند. آنها همچنین حاوی کولین هستند، که یک ماده مغذی است که بسیاری از افراد به اندازه کافی آن را دریافت نمی کنند، اما برای سلامت مغز بسیار مفید است. جگر مرغ منبع شگفت انگیزی از پروتئین است که ماهیچه ها و استخوان های ما را سالم نگه می دارد و به درمان زخم های ما کمک می کند.
مشخصات تغذیه ای جگر مرغ
جگر مرغ حاوی تمام آمینو اسیدهایی است که بدن برای تولید پروتئین به آن نیاز دارد و سرشار از ویتامین C است که در گوشت ها نادر است. سرشار از ویتامین A برای حفظ سلامت چشم شما عالی هستند.
محتوای آهن بدن را با انرژی و ویتامین هایی مانند B12 پر می کند، بنابراین جگر مرغ را به گزینه ای عالی برای افرادی که از کم خونی رنج می برند تبدیل می کند. بهترین قسمت؟ آنها در مقایسه با سایر گوشت های حاوی مواد مغذی کالری بسیار کمی دارند. 56 تا 60 گرم جگر مرغ می تواند 4 گرم چربی با 2 گرم چربی اشباع شده، 316 میلی گرم کلسترول و فقط 94 کالری تامین کند.
نکاتی که قبل از خوردن جگر مرغ باید به خاطر بسپارید
زنان باردار باید از خوردن جگر مرغ زیاد خودداری کنند زیرا مصرف بیش از حد ویتامین A می تواند به کودک آسیب برساند. نکته مهم دیگری که باید قبل از مصرف جگر مرغ به خاطر بسپارید این است که از قبل دارای چربی های اشباع شده هستند. بنابراین، سرخ کردن آنها در کره یا سایر انواع چربی ممکن است بهترین راه برای پختن آنها نباشد. قبل از پختن، بافت های همبند یا چربی هایی که ممکن است با جگر مرغ شما همراه باشد را بردارید زیرا ممکن است میزان چربی مصرفی شما را افزایش دهد. همچنین مهم است که جگر مرغ را با دقت بشویید و قبل از سرو به طور کامل بپزید تا از مصرف هر گونه باکتری مضر جلوگیری شود. از آنجایی که مصرف جگر مرغ در حد اعتدال مهم است، سعی کنید از حد مجاز هفتگی 85 گرم تجاوز نکنید.
بهترین راه برای تهیه جگر مرغ سالم
تهیه جگر مرغ با کم یا بدون چربی اضافه شده و با کمی نمک سالم ترین راه برای داشتن آن است. می توانید آنها را با سبزی های آب پز، بلانچ شده یا تازه ترکیب کنید تا یک وعده غذایی سالم درست کنید. اگر طعم تند جگر مرغ را دوست ندارید، یک شب قبل از پخت آن را در شیر یا آب سرد در یخچال خیس کنید. جگرها را زیاد نپزید و وقتی رنگ داخلش به صورتی گلگون شد سرو کنید. اگر میخواهید با جگر مرغ یک غذای سالم اما فانتزی درست کنید، کافی است آنها را در تابهای با روغن زیتون، سیر و پیاز خرد شده، فلفل و نمک تفت دهید و با مقداری شراب قرمز یا آب مرغ تمام کنید تا بپزند. جگرها را نازک برش دهید و با سبزی مخلوط، سیب خلال شده یا پیاز قرمز سرو کنید.