برای درست کردن لیموی خشک در خانه، به آبگیری فانتزی نیاز نیست. این تکنیک برای پرتقال، لیموترش و سایر مرکبات نیز کار می کند!
ممکن است یک دقیقه صبحانه میخورم و بعد با عجله بچهای را از در بیرون میآورم تا دقیقهی بعد با اتومبیل سواریاش ملاقات کند. “مامان، کفش من کجاست؟!” و “من کلاهم را پیدا نمی کنم!” معمای مامان و 3 بچه خسته کننده است!
سپس تعدادی لیمو مایر و لیمو صورتی زیبا از فریدا محصول دریافت کردم و با خوشحالی متوجه شدم که در لیمو غرق شده ام. من عاشق فصل مرکبات هستم و این لیموها لبخند را روی لبخند من می نشاند. آیا می دانید که مطالعاتی وجود دارد که نشان می دهد بوی لیمو می تواند استرس را کاهش دهد؟
تاریخچه خشک کردن میوه ها
خشک کردن میوه ها در آفتاب قرن ها سنت مورد احترام فرهنگ های سراسر جهان بوده است. این روشی برای حفظ میوه ها و استفاده از آنها برای مدت طولانی پس از عمر طبیعی آنها است. از زردآلوی خشک گرفته تا سیب خشک، عملاً هر میوه ای را که بتوان تصور کرد را می توان خشک کرد.
امروزه نیازی نیست که تکه های میوه خود را در معرض نور خورشید قرار دهیم تا خشک شوند. میتوانیم از دستگاههای آبگیری و همچنین فرهای خود استفاده کنیم. تکنیک در هر صورت یکسان است. دمای پایین اما گرم طی چند ساعت آب میوه را به آرامی از بین می برد و آن را نمی پزد.
آیا می توانم از مایکروویو برای خشک کردن لیمو یا میوه استفاده کنم؟
این سوال از من پرسیده شده است! نه نمی توانی. مایکروویو غذا را در دمای بالا به سرعت می پزد. میوه شما در مایکروویو پخته می شود و آب آن کم نمی شود. متاسف! باید از فر با حرارت کم استفاده کنید
لیمو یک مرکبات غنی از ویتامین C و فلاونوئیدها است که عملکرد آنتی اکسیدانی قوی دارد. آب میوه حاوی 5٪ اسید سیتریک است که به لیمو طعم ترش می دهد. لیمو را به غذاهای مختلف اضافه می کنند تا طعم آن بهتر شود. درختان لیمو در تمام طول سال میوه می دهند و پنج کشور برتر تولیدکننده آن چین، هند، مکزیک، آرژانتین و برزیل هستند.
چرا لیمو را خشک کنیم
لیموی رسیده حاوی درصد بالایی آب است که باعث رشد میکروب ها و در نهایت کاهش ماندگاری لیمو می شود. خشک کردن فرآیندی است برای کاهش رطوبت برای حفظ میوه ها با جلوگیری از رشد میکروبی. عمر مفید را افزایش می دهد، وزن و حجم را کاهش می دهد در نتیجه هزینه ذخیره سازی و حمل و نقل را کاهش می دهد. علاوه بر این، تنوع غذایی را افزایش می دهد، که باعث افزایش مصرف غذاها می شود.
برش های لیموی خشک را می توان به آب، چای سرد یا چای داغ اضافه کرد. آنها را می توان به غذاهای پخته شده مانند کیک و کلوچه اضافه کرد. برش های لیموی خشک نیز به انواع دستور العمل ها اضافه می شود. آنها برای افزودن به مخلوط پوتپوری عالی هستند.
پوست لیمو، بخش “پوست” لیمو را نیز می توان برای مصرف خشک کرد. پوست لیمو حاوی مقدار زیادی اسانس است و سرشار از کلسیم، ویتامین C و فیبر است. پودر پوست لیمو خشک در محصولات پخته شده مانند کیک، کلوچه، کلوچه و نان استفاده می شود. پوست آن را روی سالاد می پاشند و به دمنوش های گیاهی نیز اضافه می کنند.
روش های مختلف خشک کردن لیمو
روشهای مختلفی برای خشک کردن برشها و پوست لیمو استفاده میشود، مانند خشک کردن در معرض آفتاب، خشک کردن خورشیدی، خشک کردن با هوای گرم، خشک کردن در مایکروویو، خشک کردن مادون قرمز و خشک کردن انجمادی.
خشک کردن آفتاب باز لیمو
خشک کردن آفتاب باز مستلزم هزینه های سرمایه گذاری کم است. اما مشکلاتی از جمله آلودگی به گرد و غبار و حیوانات و فاسد شدن ناشی از آب و هوای مرطوب را به همراه دارد، همچنین زمان خشک شدن مورد نیاز می تواند بسیار طولانی باشد که اغلب باعث افت کیفیت می شود.
خشک کردن لیمو توسط خورشید
خشک کردن خورشیدی در مقایسه با خشک کردن آفتاب باز با کیفیت بهتر محصول خشک، زمان خشک شدن کوتاه تری دارد. فرآیند خشک کردن در یک سیستم بسته انجام می شود که از آلودگی محصولات جلوگیری می کند.
خشک کردن لیمو در هوای گرم
لیمو را می توان با هوای گرم خشک کرد. هوا توسط فن به بخاری برقی یا رادیاتور دمیده می شود، گرم می شود و به محفظه خشک کن دستگاه خشک کن هوای گرم منتقل می شود. تهویه اجباری و صفحات توزیع هوا قابل تنظیم تعادل دما را در اجاق تضمین می کند، مواد را می توان به طور مساوی خشک کرد.
خشک کردن لیمو در مایکروویو
با توجه به اصطکاک گرما تولید می شود که منجر به تبخیر سریع آب و دستیابی به هدف خشک شدن می شود. خشک کردن در مایکروویو اجازه می دهد تا انرژی گرمایی منتقل شده توسط کل برش های لیمو جذب شود و زمان خشک شدن کوتاهی دارد.
خشک کردن مادون قرمز لیمو
با خشک کردن مادون قرمز، لیمو به طور مستقیم با جذب انرژی مادون قرمز خشک می شود. دارای راندمان انرژی بالا و زمان خشک شدن کوتاه است. محصول خشک شده کیفیت بالایی دارد. با این حال، فقط برای کاربرد گرمایش سطح کاربرد است.
خشک کردن یخ لیمو
لیمو خشک شده منجمد از فناوری خشک کردن انجمادی در خلاء استفاده می کند. لیمو از قبل منجمد می شود و سپس آب به طور مستقیم از حالت جامد به بخار (تععید) تحت فشار کم تبدیل می شود. لیمو خشک شده فریز شده قابلیت آبرسانی خوبی دارد و می تواند شکل، رنگ و طعم اصلی را پس از آبرسانی مجدد حفظ کند.
طرز تهیه برش های لیموی خشک در خانه
خشک کن آبگیر
1. برش های لیمو را روی سینی های آبگیر قرار دهید.
2. در دمای 135 درجه به مدت 10 ساعت آبگیری کنید.
3. هنگامی که لیموها کاملا خشک شدند، در ظرف در بسته نگهداری کنید.
خشک کردن در فر
1. فر خود را از قبل با کمترین درجه گرم کنید.
2. برش های لیمو را روی ورقه های پخت پوشانده شده با کاغذ روغنی قرار دهید.
3. ورقه ها را به مدت 4 ساعت در فر قرار دهید. برش ها را هر ساعت برگردانید تا به طور یکنواخت خشک شوند.
4. وقتی لیموها کاملا خشک شدند، فر را خاموش کنید و بگذارید یک شب در فر بماند.
5. از فر خارج کرده و در ظرف در بسته نگهداری کنید.
طرز تهیه پوست لیموی خشک در خانه
در اینجا سه روش برای خشک کردن پوست لیمو در خانه آورده شده است.
1. ورق لیمو را در یک بشقاب قرار دهید، بگذارید چند روز در جای گرم و خشک، خشک و ترد شود.
2. پوست ها را روی سینی آبگیر قرار دهید، سینی را در آبگیر بگذارید و با دمای 100 درجه فارنهایت حدود 24 ساعت خشک کنید تا خشک و ترد شود.
3. پوست ها را روی یک ورقه پخت با پوشش روغنی پهن کنید، ورق را در فر با کمترین درجه حرارت حدود دو ساعت قرار دهید تا کاملا خشک شود.