خرفه بیشتر به عنوان علف هرز شناخته می شود.
با این حال، این سبزی خوراکی و بسیار مغذی نیز هست .
در واقع، خرفه سرشار از انواع مواد مغذی از جمله اسیدهای چرب امگا 3 است.
سبزی خرفه چیست
ذر جواب این که گیاه خرفه چیست لایذ بگوییم که خرفه یک سبزی سبز و برگدار است که می توان آن را به صورت خام یا پخته مصرف کرد.
این گیاه با نام علمی خرفه شناخته می شود و به آن علف خوک، خروس کوچک، فاتوید و خروسک نیز می گویند.
این گیاه حدود 93 درصد آب دارد. دارای ساقه های قرمز و برگ های کوچک و سبز رنگ است. طعم آن کمی ترش یا شور است، شبیه به اسفناج و شاهی.
می توان از آن به روش های مشابه اسفناج و کاهو استفاده کرد، مانند سالاد یا ساندویچ.
خرفه در بسیاری از نقاط جهان، در طیف وسیعی از محیط ها رشد می کند.
می تواند در باغ ها و شکاف های پیاده رو رشد کند، اما می تواند با شرایط سخت تر نیز سازگار شود. این شامل خشکسالی و همچنین خاک بسیار شور یا دارای کمبود مواد مغذی است.
گیاه خرفه چه خاصیتی دارد
خرفه دارای سابقه طولانی استفاده در طب سنتی دارد. همچنین دارای بسیاری از مواد مغذی است.
ویتامین A (از بتاکاروتن): 26 درصد DV.
ویتامینC: درصد 35 از DV.
منیزیم: 17 درصد از DV.
منگنز: 15 درصد DV.
پتاسیم: 14 درصد از DV.
آهن: 11 درصد DV.
کلسیم: 7 درصد از RDI.
همچنین حاوی مقادیر کمی ویتامین B1، B2، B3، فولات، مس و فسفر است.
شما تمام این مواد مغذی را تنها با 16 کالری دریافت می کنید! این باعث می شود آن را به یکی از مغذی ترین مواد غذایی روی کره زمین تبدیل کند، مغذی در مقابل کالری.
خرفه سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است
اسیدهای چرب امگا 3 چربی های مهمی هستند که بدن قادر به تولید آنها نیست.
بنابراین باید آنها را از رژیم غذایی دریافت کنیم.
در حالی که خرفه چربی کل کمی دارد، بخش بزرگی از چربی موجود در آن به شکل اسیدهای چرب امگا 3 است.
در واقع، حاوی دو نوع اسید چرب امگا 3، ALA و EPA است. ALA در بسیاری از گیاهان یافت می شود، اما EPA بیشتر در محصولات حیوانی (مانند ماهی های چرب) و جلبک ها یافت می شود.
در مقایسه با سایر سبزی ها، میزان ALA فوق العاده بالایی دارد. حاوی 5-7 برابر بیشتر از اسفناج ALA است.
جالب توجه است که حاوی مقادیر کمی از EPA نیز می باشد. این چربی امگا 3 در بدن نسبت به ALA فعال تر است و معمولاً در گیاهانی که در خشکی رشد می کنند یافت نمی شود.
خرفه سرشار از آنتی اکسیدان است
خرفه سرشار از آنتی اکسیدان های مختلف و ترکیبات گیاهی مفید است:
ویتامین C: همچنین به عنوان اسید اسکوربیک شناخته می شود، ویتامین C یک آنتی اکسیدان است که برای حفظ پوست، ماهیچه ها و استخوان ضروری است.
ویتامین E: حاوی سطوح بالایی از نوعی ویتامین E به نام آلفا توکوفرول است. ممکن است از غشای سلولی در برابر آسیب محافظت کند.
ویتامین A: حاوی بتاکاروتن، آنتی اکسیدانی است که بدن آن را به ویتامین A تبدیل می کند. ویتامین A بیشتر به دلیل نقشش در سلامت چشم شناخته شده است.
گلوتاتیون: این آنتی اکسیدان مهم ممکن است از سلول ها در برابر آسیب محافظت کند.
ملاتونین: همچنین حاوی ملاتونین است، هورمونی که می تواند به شما کمک کند به خواب بروید. چندین مزیت دیگر نیز دارد.
بتالین: بتالین ها را سنتز می کند، آنتی اکسیدان هایی که نشان داده شده است از ذرات لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) در برابر آسیب محافظت می کنند.
یک مطالعه بر روی نوجوانان چاق گزارش کرد که دانه های خرفه باعث کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید LDL (“بد”) می شود که هر دو با خطر افزایش بیماری قلبی مرتبط هستند.
خرفه دارای مواد معدنی مهمی است
خرفه همچنین دارای چندین ماده معدنی مهم است.
منبع خوبی از پتاسیم است، ماده معدنی که به تنظیم فشار خون کمک می کند. مصرف زیاد پتاسیم با کاهش خطر سکته مغزی مرتبط است و همچنین ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.
خرفه همچنین منبع عالی منیزیم است، یک ماده مغذی فوق العاده مهم که در بیش از 300 واکنش آنزیمی در بدن نقش دارد. منیزیم ممکن است در برابر بیماری قلبی و دیابت نوع 2 محافظت کند.
همچنین حاوی مقداری کلسیم است که فراوان ترین ماده معدنی در بدن است. کلسیم برای سلامت استخوان ها مهم است.
فسفر و آهن نیز در مقادیر کمتر یافت می شود.
گیاهان مسن تر و بالغ تر ممکن است حاوی مقادیر بیشتری از مواد معدنی نسبت به گیاهان جوان باشند.
خرفه همچنین حاوی اگزالات است
از طرف دیگر، خرفه همچنین حاوی مقادیر بالایی اگزالات است.
این می تواند برای افرادی که سابقه ایجاد سنگ کلیه دارند، مشکل ساز باشد، زیرا اگزالات می تواند در تشکیل سنگ کلیه نقش داشته باشد.
اگزالات ها همچنین دارای خواص ضد مغذی هستند ، به این معنی که ممکن است در جذب مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم اختلال ایجاد کنند.
خرفه ای که در سایه رشد می کند ممکن است در مقایسه با گیاهانی که به راحتی در معرض نور خورشید قرار می گیرند، سطوح بالاتری از اگزالات داشته باشد
اگر در مورد محتوای اگزالات نگران هستید، سعی کنید آن را به ماست اضافه کنید، که نشان داده شده است که مقدار اگزالات را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد .
علیرغم اینکه در برخی فرهنگ ها به عنوان یک علف هرز دیده می شود، خرفه یک سبزی بسیار مغذی و دارای برگ سبز است.
سرشار از آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی، اسیدهای چرب امگا 3 و ترکیبات گیاهی مفید است. خرفه یکی از مغذی ترین غذاهای روی زمین است.