مربای پوست پسته یک مربای سنتی و خوشمزه ایرانی است که میتوانید به صورت های متنوعی آن را آماده کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
ما ذر اینجا طرز تهیه مربای پوست پسته خوشمزه به روش ساده بهتون توضیح میذهیم با ما همراه باشید تا با هم یک مربای خوشمزه درست کنیم
طرز تهیه مربا پوست پسته تازه
مواد لازم برای مربای پوست پسته :
- پوست پسته ۵۰۰ گرم
- آب ۳ پیمانه
- شکر ۶۰۰ گرم
- هل ۵ عدد
- گلاب نصف پیمانه
- آب لیمو تازه ۱ قاشق سوپ خوری
- پسته یا خلال پسته ۱/۴ پیمانه
در ابتدا
برای شروع پوست پسته تازه را به آرامی جدا می کنیم، سپس داخل یک ظرف مناسب می ریزیم. توجه داشته باشید از پوست پسته هایی که کاملا سالم و بدون زدگی هستند استفاده کنید.
مرحله ۲
حالا پوست پسته را به آرامی می شوییم، بعد یک قابلمه را تا نیمه پر از آب می کنیم و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید. در ادامه پوست پسته ها را به آب جوش اضافه می کنیم.
مرحله بعد
وقتب پوست پسته به مدت ۱۰ دقیقه درون آب جوش ماند. در ادامه پس از گذشت این زمان پوست پسته را درون آبکش می ریزیم و آبکش می کنیم. این کار را ۴ تا ۵ مرتبه تکرار می کنیم تا تلخی پوست ها گرفته شود.
مرحله چهارم
حالا پوست پسته ها را مزه می کنیم و زمانی که تلخی آن ها کاملا گرفته شد آنها را درون کاسه که حاوی آب و یخ هست، می ریزیم و اجازه می دهیم به مدت ۱ تا ۱۲ ساعت درون آب و یخ بماند. در ادامه شهد مربا را آماده می کنیم.
مرحله ۵
برای آماده کردن شهد مربا، آب را به همراه شکر درون یک قابلمه می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و اجازه می دهیم شکر درون آب حل شود. در ادامه نصف گلاب و هل را به شهد اضافه می کنیم.
مرحله ۶
در ادامه مقداری پودر زعفران درون شهد می ریزیم، سپس مخلوط می کنیم تا شهد زعفرانی شود. در ادامه اجازه می دهیم شهد به قوام برسد.
سپس
در این مرحله پوست پسته را درون آبکش می ریزیم و اجازه می دهیم آب اضافی آن کاملا خارج شود. در ادامه زمانی شهد به قوام رسید، پوست پسته را درون آن می ریزیم، کمی هم میزنیم.
مرحله ۸
حالا پوست پسته را درون شهد می جوشانیم تا شهد غلیظ شده، سپس به خورد پوست پسته برود. در ادامه ۱۰ دقیقه آخر پخت آب لیمو تازه و باقی مانده گلاب و هل را به مربا اضافه می کنیم، سپس به آرامی مخلوط می کنیم.
مرحله ۹
در این مرحله مغز پسته را به صورت خلال نازک خرد می کنیم ، سپس مغز پسته یا خلال پسته را درون مربا پوست پسته می ریزیم و مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.
در مرحله بعد
حالا زمانی که مربا پوست پسته به غلظت مطلوب رسید حرارت را خاموش می کنیم، سپس اجازه می دهیم مربا به مدت ۴ ساعت در دمای محیط بماند تا کاملا خنک شود.
در انتها
درون یک ظرف شیشه ای را با پارچه تمیز خشک می کنیم، سپس مربا را درون آن می ریزیم و درب شیشه را محکم می بندیم،و درون یخچال نگهداری می کنیم. در آخر مربا پوست پسته را با کره و نان تازه میل کنید.
طرز تهیه مربا پوست پسته خشک
مواد لازم برای تهیه مربا پوست پسته
- پوست خشک پسته نیم کیلو
- شکر 1 کیلو
- هل یا وانیل یک قاشق چایخوری سر صاف
- آبلیمو نصف استکان
- آب 3 تا 4 لیوان
- خلال پسته 150 گرم
روش پخت مربای پوست پسته خشک
در ابتدا
برای تهیه مربای پوست پسته با پوست پسته خشک، برای شروع پوست پسته خام را جدا کنید و بشویید.
مرحله ۲
سپس پوست پسته های شسته شده را درون یک قابلمه بریزید و حدود 10 دقیقه بجوشانید این کار را 2 تا 3 بار تکرار کنید، تا کاملا پخته شده و تلخی آن گرفته شود.
مرحله سوم
سپس در آب سرد قرار دهید و اجازه ذهید 5 ساعت در آب سرد بماند و طی این مدت چند مرتبه آب آن را تعویض کنید.
مرحله چهارم
همانند روش اول که در مرحله پنحم بالا گفنه شده شکر و آب .هل را در قابلمه میریزیم.
مرحله ۵
زمانی که شروع به جوشیدن کرد پوست پسته را به آن اضافع کنید تا مقداری جوش بخورد و شکر کاملا قوام بیاید.
در مرحله آخر
بقیه مواد که شامل آبلیمو، گلاب، خلال پسته و وانیل را اضافه کنید و به آرامی هم می زنیم و زیر آن را خاموش میکنیم، تا خنک شود.
امیدوارم از این مربای خوشمزه لذت ببرید و نوش جانتان باشد.