چای سبز با آب لیمو یک نوشیدنی تسکین دهنده است که می توانید در هر زمانی از روز از آن لذت ببرید.
پر از طعم، لذیذ و تهیه آن آسان است.
همچنین بسیار مغذی است و تحقیقات نشان داده است که با مصرف طولانی از مزایای سلامتی بالقوه مرتبط است.
10 خواص نوشیدن چای سبز با لیمو برای سلامتی
1. سرشار از آنتی اکسیدان
چای سبز و لیمو هر دو سرشار از آنتی اکسیدان هستند، ترکیباتی که به محافظت در برابر التهاب و آسیب سلولی ناشی از اکسیداسیون کمک می کنند.
چای سبز، به ویژه، سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند اپی گالوکاتچین گالات (EGCG)، کوئرستین، اسید کلروژنیک و تئوگالین است.
لیمو منبع خوبی از آنتی اکسیدان های اسید اسکوربیک، هسپریدین، نارینژین و اسید فرولیک است.
تحقیقات نشان میدهد که آنتیاکسیدانها نقش کلیدی در سلامت و بیماری دارند و ممکن است در برابر بیماریهای مزمن از جمله بیماریهای قلبی، دیابت، سرطان و چاقی محافظت کنند.
خلاصه
چای سبز و لیمو سرشار از آنتی اکسیدان هستند که می تواند به محافظت در برابر التهاب و بیماری های مزمن کمک کند.
2. باعث کاهش وزن می شود
چای سبز با لیمو می تواند یک مکمل عالی برای یک رژیم غذایی سالم برای کاهش وزن باشد.
در واقع، مطالعات متعدد نشان داده اند که چای سبز می تواند از کاهش وزن و افزایش چربی سوزی حمایت کند.
طبق یک بررسی از 15 مطالعه، نوشیدن چای سبز با مقادیر بالاتر EGCG برای حداقل 12 هفته با کاهش وزن بدن و چربی بدن مرتبط بود.
یک مطالعه روی 115 زن همچنین نشان داد که مصرف عصاره چای سبز به مدت 12 هفته منجر به کاهش قابل توجه وزن بدن، شاخص توده بدنی و چربی شکم شد.
اگرچه دانشمندان باید تحقیقات بیشتری در مورد انسان انجام دهند، برخی از مطالعات نشان می دهد که لیمو می تواند کاهش وزن را نیز افزایش دهد.
یک مطالعه حیوانی نشان داد که وقتی موش ها با فلاونوئیدهای مرکبات درمان شدند، اندازه سلول های چربی آنها کاهش یافت. فلاونوئیدهای مرکبات همچنین متابولیسم را در موش هایی که از رژیم غذایی پرچرب تغذیه می کردند، افزایش داد.
مطالعه دیگری بر روی حیوانات در سال 2008 نشان داد که تغذیه با پلی فنول لیمو به موش های دارای رژیم غذایی پرچرب به جلوگیری از افزایش وزن و تجمع چربی آنها کمک می کند .
خلاصه
مطالعات نشان می دهد که نوشیدن چای سبز ممکن است به کاهش وزن و چربی بدن کمک کند. برخی از مطالعات حیوانی نشان دادهاند که ترکیبات خاصی در لیمو میتواند به جلوگیری از افزایش وزن کمک کند.
3. در برابر دیابت محافظت می کند
جالب توجه است، برخی تحقیقات نشان می دهد که چای سبز می تواند به بهبود کنترل قند خون و محافظت در برابر دیابت نوع 2 کمک کند.
طبق یک بررسی، نوشیدن چای با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و عوارض مرتبط با دیابت مرتبط است.
نوشیدن منظم چای همچنین ممکن است التهاب را کاهش دهد و توانایی بدن در استفاده موثر از انسولین را افزایش دهد. انسولین هورمونی است که قند را از جریان خون به سلولها منتقل میکند .
یک مطالعه روی 92 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 نیز نشان داد که مصرف عصاره چای سبز به مدت 16 هفته مقاومت به انسولین را کاهش می دهد. این ممکن است به کنترل بهتر قند خون کمک کند.
با این حال، مطالعات دیگر نتایج متفاوتی پیدا کردهاند و دانشمندان باید تحقیقات بیشتری در مورد چای سبز و دیابت انجام دهند.
خلاصه
برخی از مطالعات، نوشیدن چای سبز را با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و مقاومت به انسولین مرتبط دانسته اند.
4. سلامت قلب را افزایش دهد
تحقیقات نشان داده است که هم چای سبز و هم لیمو با چندین فواید برای سلامت قلب مرتبط هستند.
در واقع، یک بررسی گزارش داد که فلاونوئیدهای مرکبات، از جمله آنهایی که در لیمو یافت می شوند، ممکن است التهاب را سرکوب کنند، عملکرد رگ های خونی را بهبود بخشند و از سطح کلسترول سالم حمایت کنند .
مطالعه دیگری نشان داد افرادی که روزانه لیمو مصرف میکنند، سطح فشار خونشان کاهش یافته است، بهویژه زمانی که به طور منظم پیادهروی میکنند.
به طور مشابه، تجزیه و تحلیل 9 مطالعه نشان داد که افرادی که به طور منظم چای سبز مصرف میکردند، نسبت به افرادی که چای سبز نمینوشیدند، خطر ابتلا به بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته کمتری داشتند.
علاوه بر این، یک بررسی اخیر از 24 مطالعه همچنین نشان داد که نوشیدن چای سبز می تواند به کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بالا کمک کند، که هر دو از عوامل خطر بیماری قلبی هستند .
خلاصه
مطالعات نشان داده اند که مصرف چای سبز و لیمو با بهبود سلامت قلب و کاهش چندین عامل خطر برای بیماری قلبی مرتبط است.
5. از سلامت مغز حمایت می کند
اگرچه تحقیقات بیشتری در مورد انسان مورد نیاز است، برخی از مطالعات نشان می دهد که چای سبز و لیمو ممکن است چندین فواید بالقوه برای سلامت مغز داشته باشند.
به عنوان مثال، یک بررسی از هشت مطالعه نشان داد که نوشیدن چای سبز در برخی از مطالعات با کاهش خطر زوال عقل و اختلالات شناختی مرتبط است .
مطالعه دیگری نشان داد که مصرف مکرر چای سبز می تواند متابولیسم پروتئین های خاصی را که در ایجاد بیماری آلزایمر نقش دارند، بهبود بخشد.
برخی از مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی همچنین نشان دادهاند که ترکیبات خاصی در مرکبات ممکن است التهاب را کاهش دهند، از عملکرد مغز محافظت کنند و از تجمع پلاک در مغز جلوگیری کنند که میتواند به بیماری آلزایمر کمک کند .
خلاصه
نوشیدن چای سبز با کاهش خطر زوال عقل، اختلال در عملکرد مغز و بیماری آلزایمر مرتبط است. مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی همچنین نشان می دهد که ترکیبات موجود در لیمو ممکن است عملکرد مغز را بهبود بخشد و از بیماری آلزایمر محافظت کند.
6. ایمنی را تقویت کند
لیمو منبع عالی ویتامین C است، یک ریز مغذی محلول در آب با خواص آنتی اکسیدانی قوی.
ویتامین C با کاهش التهاب و تقویت عملکرد سلولهای ایمنی نقش مرکزی در سیستم ایمنی دارد .
افزایش مصرف ویتامین C همچنین ممکن است به درمان و پیشگیری از بسیاری از انواع عفونت های تنفسی و سیستمیک کمک کند.
علاوه بر این، برخی از مطالعات حیوانی نشان دادهاند که برخی از ترکیبات موجود در چای سبز، مانند EGCG، میتواند عملکرد ایمنی را بهبود بخشد و در برابر اختلالات خود ایمنی، از جمله مولتیپل اسکلروزیس، محافظت کند.
هم چای سبز و هم لیمو سرشار از آنتی اکسیدان هستند که به حمایت از سیستم ایمنی سالم کمک می کند .
خلاصه
لیمو سرشار از ویتامین C است که می تواند التهاب را کاهش دهد و به درمان و پیشگیری از عفونت کمک کند. برخی از ترکیبات موجود در چای سبز، مانند EGCG، ممکن است عملکرد سیستم ایمنی را نیز بهبود بخشد.
7. سطح انرژی را افزایش می دهد
چای سبز منبع طبیعی کافئین است که یک محرک سیستم عصبی مرکزی است که مردم اغلب از آن برای افزایش سطح انرژی خود استفاده می کنند .
مطالعات نشان می دهد که کافئین علاوه بر مبارزه با خستگی، می تواند هوشیاری را افزایش داده و عملکرد شناختی و فیزیکی را بهبود بخشد .
برخی از مطالعات همچنین نشان داده اند که کافئین ممکن است عملکرد ورزشی را بهبود بخشد و استقامت را افزایش دهد .
از آنجایی که چای سبز با لیمو حاوی کافئین کمتری نسبت به قهوه یا نوشیدنی های انرژی زا است، ممکن است گزینه خوبی برای کسانی باشد که به اثرات دوزهای بالای کافئین حساس هستند .
خلاصه
چای سبز حاوی کافئین است که می تواند باعث کاهش خستگی، افزایش هوشیاری و بهبود عملکرد شناختی و فیزیکی شود.
8. ممکن است به جلوگیری از سنگ کلیه کمک کند
سنگ های کلیه رسوبات معدنی سختی هستند که می توانند در کلیه ها تشکیل شوند و علائمی مانند درد، حالت تهوع و تکرر ادرار ایجاد کنند .
نوشیدن چای سبز با لیمو یک راه عالی برای جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه است.
در واقع، یک مطالعه بزرگ نشان داد که نوشیدن چای سبز با کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه، به ویژه در میان مردان مرتبط است .
اسید سیتریک موجود در لیمو همچنین ممکن است با افزایش حجم ادرار و اتصال به اگزالات کلسیم از ایجاد سنگ کلیه جلوگیری کند. این مانع از تجمع کریستال هایی می شود که منجر به تشکیل سنگ کلیه می شود .
طبق یک بررسی، مصرف تنها 4 اونس (118 میلی لیتر) آب لیمو در روز می تواند برای درمان سنگ کلیه مفید باشد .
خلاصه
نوشیدن چای سبز ممکن است با کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه مرتبط باشد. آب لیمو همچنین حاوی اسید سیتریک است که می تواند به پیشگیری از سنگ کلیه نیز کمک کند.
9. ممکن است به محافظت در برابر سرطان کمک کند
چای سبز و لیمو هر دو ممکن است دارای خواص قوی برای مبارزه با سرطان باشند.
چندین مطالعه در لوله آزمایش نشان می دهد که ترکیبات خاص استخراج شده از لیمو می تواند به جلوگیری از رشد و گسترش سلول های سرطانی کمک کند .
برخی از مطالعات همچنین نشان دادهاند که مصرف بیشتر مرکبات ممکن است با کاهش خطر ابتلا به انواع مختلفی از سرطان، از جمله سرطانهای ریه، معده، مری و سینه مرتبط باشد.
تحقیقات همچنین چای سبز را با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط دانسته است. به طور خاص، مطالعات نشان میدهند که چای سبز ممکن است به محافظت در برابر سلولهای سرطانی مثانه، سینه، کولورکتال و پروستات کمک کند .
خلاصه
برخی از مطالعات نشان می دهد که لیمو و چای سبز می توانند رشد و گسترش چندین نوع سلول سرطانی را کاهش دهند.
10. خود را هیدراته نگه می دارد
نوشیدن چای سبز با لیمو می تواند راهی عالی برای هیدراته ماندن باشد.
هیدراتاسیون تقریباً برای هر جنبه ای از سلامتی ضروری است. به طور خاص، برای سلامت پوست، مدیریت وزن، عملکرد مغز، سلامت گوارش و عملکرد کلیه ضروری است .
نوشیدن مایعات کافی در هر روز حتی ممکن است به پیشگیری از طیف وسیعی از شرایط، از جمله سنگ کلیه، سردرد و یبوست کمک کند.
خلاصه
نوشیدن چای سبز با لیمو می تواند به شما کمک کند هیدراته بمانید، که می تواند به بسیاری از جنبه های سلامت کمک کند.
چگونه آن را درست کنیم
درست کردن چای سبز با لیمو در خانه بسیار ساده است.
برای شروع، حدود 1 فنجان (237 میلی لیتر) آب را به جوش آورده، آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید 2 تا 3 دقیقه خنک شود و سپس آن را در فنجان بریزید.
سپس یک چای سبز کیسه ای اضافه کنید و بگذارید 1 تا 3 دقیقه دم بکشد. اگر به جای آن از چای با برگ های شل استفاده می کنید، حدود 1 قاشق غذاخوری (2 گرم) را با استفاده از یک گلوله چای یا دم نوش به آن اضافه کنید.
در نهایت، مقداری آب لیموی تازه را با فشار دادن نیمی از یک لیمو به طور مستقیم در چای خود اضافه کنید.
می توانید طعم را با موادی مانند عسل، دارچین، زنجبیل یا نعناع تازه بیشتر کنید.
از 3 تا 5 فنجان در روز برای هیدراته ماندن و به حداکثر رساندن مزایای سلامتی بالقوه چای سبز با لیمو لذت ببرید.
خلاصه
چای سبز با لیمو را با دم کردن چای سبز و اضافه کردن آب لیموی تازه به راحتی می توان در خانه درست کرد.
کلام اخر
چای سبز با لیمو ممکن است دارای چندین فواید سلامتی باشد.
به طور خاص، می تواند کاهش وزن را افزایش دهد، به شما کمک کند هیدراته بمانید، سطح انرژی خود را افزایش دهید و از سلامت مغز، قلب و سیستم ایمنی بدن حمایت کنید.
بهترین از همه، این است که همچنین خوشمزه و آسان است که در خانه فقط با استفاده از چند ماده ساده آماده می شود.