یکشنبه, 13 آذر, 1401
Untitled 15 - 6 نوع تغذیه ای که احتمال سرطان را افزایش می دهد

6 نوع تغذیه ای که احتمال سرطان را افزایش می دهد

آرایش ژنتیکی و سابقه خانوادگی در این امر نقش دارند. اما عوامل خارجی که ممکن است بر روی آنها کنترل داشته باشید – مانند عادات سبک زندگی شما – تأثیر بیشتری دارند. در واقع تحقیقات نشان می دهد که 80 تا 90 درصد تومورهای بدخیم به عوامل خارجی مربوط می شوند.

یکی از مهم ترین فاکتورهای سبک زندگی که باید در نظر بگیرید رژیم غذایی شماست. این به این دلیل است که تعداد زیادی از تحقیقات نشان داده است که برخی از غذاها با خطر بالاتر ابتلا به انواع خاصی از سرطان مرتبط هستند.

در این مقاله، ما نگاهی دقیق‌تر به غذاها و نوشیدنی های خاصی خواهیم داشت که ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند و شواهد علمی در مورد ارتباط بین این غذاها و خطر ابتلا به سرطان چه می‌گویند.

غذاهایی که ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند

برخی از غذاها می توانند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و چاقی را که با انواع خاصی از سرطان مرتبط هستند، افزایش دهند. سایر غذاها حاوی مواد سرطان زا هستند که مواد مضری هستند که توانایی ایجاد سرطان را دارند.

شایان ذکر است که قرار گرفتن در معرض مواد سرطان زا همیشه باعث سرطان نمی شود. این به ژنتیک شما و همچنین سطح و مدت قرار گرفتن در معرض مواد سرطان زا بستگی دارد.

با در نظر گرفتن این موضوع، بیایید آنچه را که تحقیقات در مورد غذاهایی که ممکن است خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان را افزایش دهند، کشف کنیم.

1. گوشت های فرآوری شده

گوشت فرآوری شده به هر نوع گوشتی گفته می شود که با دود کردن، نمک زدن، پختن یا کنسرو کردن نگهداری می شود. بیشتر گوشت های فرآوری شده گوشت قرمز هستند. برخی از نمونه های گوشت قرمز فرآوری شده عبارتند از:

  1. هات داگ
  2. سالامی
  3. سوسیس
  4. ژامبون
  5. گوشت ذرت
  6. گوشت گاو تند

روش هایی که برای تهیه گوشت های فرآوری شده استفاده می شود می تواند مواد سرطان زا ایجاد کند. به عنوان مثال، بر اساس یک مقاله معتبر در سال 2018، پختن گوشت با نیتریت می تواند مواد سرطان زا به نام ترکیبات N-nitroso ایجاد کند. دود کردن گوشت همچنین می تواند منجر به تولید هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای سرطان زا (PAHs) شود.

احتمال مرگ در آنژیوگرافی مغز
کلیک

بر اساس بررسی منبع مورد اعتماد در سال 2019، گوشت فرآوری شده یک عامل خطر اصلی برای سرطان روده بزرگ است. یک بررسی متفاوت در سال 2019 منبع مورد اعتماد نیز نشان داد که با سرطان معده مرتبط است.

در یک بررسی منبع معتبر در سال 2018، محققان دریافتند که مصرف زیاد گوشت فرآوری شده با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است.

61460309 - 6 نوع تغذیه ای که احتمال سرطان را افزایش می دهد

2. غذاهای سرخ شده

هنگامی که غذاهای نشاسته ای در دمای بالا پخته می شوند، ترکیبی به نام آکریل آمید تشکیل می شود. این ممکن است در حین سرخ کردن، پختن، برشته کردن و برشته کردن اتفاق بیفتد.

غذاهای نشاسته ای سرخ شده به ویژه سرشار از آکریل آمید هستند. این شامل محصولات سیب زمینی سرخ شده مانند سیب زمینی سرخ کرده و چیپس سیب زمینی می شود.

بر اساس یک منبع معتبر در سال 2018، آکریل آمید در مطالعات انجام شده بر روی موش ها سرطان زا است. منبع معتبر آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) آن را “احتمالاً برای انسان سرطان زا” می داند.

طبق یک مطالعه در سال 2020، آکریل آمید به DNA آسیب می رساند و باعث آپوپتوز یا مرگ سلولی می شود.

خوردن مقدار زیادی غذای سرخ شده خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و چاقی را نیز افزایش می دهد. این شرایط می تواند استرس اکسیداتیو و التهاب را افزایش دهد و خطر سرطان را بیشتر افزایش دهد.

17 6 10 175943582dc8f0a7382dd906af55ec3c5badc3 - 6 نوع تغذیه ای که احتمال سرطان را افزایش می دهد

3. غذاهای بیش از حد پخته شده

پختن بیش از حد غذاها به ویژه گوشت ها می تواند مواد سرطان زا ایجاد کند. طبق یکی از منابع معتبر سال 2020، پختن گوشت با حرارت بالا باعث ایجاد PAH های سرطان زا و آمین های هتروسیکلیک (HCAs) می شود. این مواد ممکن است با تغییر DNA سلول های شما، خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند.

زمانی که غذاها را با دمای بالا یا روی شعله باز می پزید، احتمال زیاد پختن بیش از حد غذاها وجود دارد. این شامل روش های پخت و پز مانند:

  1. کباب کردن
  2. کباب کردن
  3. سرخ کردنی تابه
علایم کم کاری تیرویید
کلیک

منبع مورد اعتماد اداره غذا و دارو همچنین بیان می کند که پختن بیش از حد غذاهای نشاسته ای، مانند سیب زمینی، تشکیل آکریل آمید را افزایش می دهد.

برای کاهش خطر ابتلا به مواد سرطان زا ناشی از پخت و پز با حرارت بالا، سعی کنید از روش های پخت سالم تری مانند:

  1. شکار غیرقانونی
  2. پخت تحت فشار
  3. پخت یا برشته کردن در دمای پایین تر
  4. پخت آهسته در قابلمه یا آرام پز

steak - 6 نوع تغذیه ای که احتمال سرطان را افزایش می دهد

4. لبنیات

شواهدی وجود دارد که لبنیات ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهد. غذاهای لبنی شامل محصولاتی مانند:

  1. شیر
  2. پنیر
  3. ماست

بر اساس یک بررسی در سال 2014، مصرف لبنیات سطح فاکتور رشد 1 شبه انسولین (IGF-1) را افزایش می دهد. این با خطر بالاتر سرطان پروستات مرتبط است. IGF-1 ممکن است تکثیر یا تولید سلول های سرطانی پروستات را افزایش دهد.

لبنیات - 6 نوع تغذیه ای که احتمال سرطان را افزایش می دهد

5. شکر و کربوهیدرات های تصفیه شده

غذاهای شیرین و کربوهیدرات های تصفیه شده می توانند به طور غیر مستقیم خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند. چند نمونه از این غذاها عبارتند از:

  1. نوشیدنی های شیرین شده با شکر
  2. محصولات پخته شده
  3. ماکارونی سفید
  4. نان سفید
  5. برنج سفید
  6. غلات قندی

خوردن غذاهای حاوی قند و نشاسته با غلظت بالا ممکن است شما را در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و چاقی قرار دهد. طبق یک مطالعه سال 2020، هر دو بیماری التهاب و استرس اکسیداتیو را افزایش می دهند. این ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را افزایش دهد.

بر اساس یک بررسی منبع معتبر در سال 2019، دیابت نوع 2 خطر ابتلا به سرطان تخمدان، سینه و آندومتر (رحم) را افزایش می دهد.

مصرف زیاد قند و کربوهیدرات های تصفیه شده نیز ممکن است منجر به سطوح بالای گلوکز خون شود، که طبق یک مطالعه سال 2017، ممکن است یک عامل خطر برای سرطان روده بزرگ باشد.

لکه های قرمز روی پوست نشانه چیست؟
کلیک

برای محدود کردن اثرات کربوهیدرات های تصفیه شده بر سلامتی، سعی کنید این غذاها را با جایگزین های سالم تری مانند:

  1. نان آرد کامل نان سبوس دار نانی که با آرد سبوس نگرفته پخته باشند
  2. پاستا غلات کامل
  3. برنج قهوه ای
  4. جو دوسر

10 worst foods for diabetes 01 - 6 نوع تغذیه ای که احتمال سرطان را افزایش می دهد

6. الکل

هنگامی که الکل مصرف می کنید، کبد الکل را به استالدئید، یک ترکیب سرطان زا، تجزیه می کند.

بر اساس یک منبع معتبر در سال 2017، استالدئید باعث آسیب DNA و استرس اکسیداتیو می شود. همچنین با عملکرد سیستم ایمنی شما تداخل می کند و هدف قرار دادن سلول های پیش سرطانی و سرطانی را برای بدن دشوار می کند.

بر اساس یک مطالعه در سال 2015، در زنان، الکل سطح استروژن را در بدن افزایش می دهد. این با خطر بالاتر ابتلا به سرطان سینه با گیرنده استروژن مثبت مرتبط است.

الکل - 6 نوع تغذیه ای که احتمال سرطان را افزایش می دهد

آیا برخی از غذاها می توانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند؟

بر اساس تحقیقات علمی، برخی از غذاها حاوی ترکیبات مفیدی هستند که ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند. این شامل غذاهایی مانند:

میوه ها و سبزیجات. بر اساس یک بررسی در سال 2017، میوه ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان هستند. این ترکیبات می توانند به محافظت از سلول های شما در برابر استرس اکسیداتیو و آسیب DNA کمک کنند.
آجیل. یک مطالعه در سال 2015 نشان داد که آجیل ممکن است به کاهش التهاب و خطر سرطان کمک کند.
لوبیا. لوبیا سرشار از فیبر است. طبق یک مطالعه در سال 2015، فیبر ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.
غلات ها. بر اساس یک بررسی سال 2020، غلات کامل با خطر کمتر سرطان مرتبط هستند. غلات کامل مانند کینوا و برنج قهوه ای سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان هستند.
ماهی. ماهی دارای چربی های سالمی به نام اسیدهای چرب امگا 3 است. بر اساس مطالعه ای در سال 2014، چربی های امگا 3 ممکن است با کاهش التهاب، خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش دهند.

همچنین ببینید

Nail Disorders in children 1 310x165 - علت افتادن ناخن در کودکان

علت افتادن ناخن در کودکان

اختلالات ناخن در کودکان و نوزادان یک اتفاق بسیار رایج نیست، اما در عین حال، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − سه =